tisdag 5 juli 2011

BOKTIPSET





TORSDAGEN DEN 3 JUNI


Victoria Fors låste upp ytterdörren till advokatbyrån Adelsohn & Strands kontor och klev in i receptionen. Det var tomt och tyst i lokalerna . Sen kväll , men inte mörkt . Sommaren hade kommit och nätterna var ljusa. Hon stannade upp framför spegeln i kapprummet och såg på sin egen spegelbild. Klänningen var svart och alldeles ny. Ett tunt axelband hindrade täckelset att falla och ddet svarta bh-bandet hade glidit åt sidan och lockade inbjudande. Skorna var tunna, nästan bara band och svarta de också. Vid ena vristen satt en liten fjäril i strass.

 Hon log inte. I kväll var det allvar.




HALLÅ ALLA SKÖNA BLOGGISAR


Det här var en inledningen till den bok som jag just nu läser, skön sommarläsning hoppas jag på. Ni som köpt senaste nr av ELLE känner igen den, eller hur. Svärmaren heter den och handlar om juristen Petra Wester som hittar sin biträdande jurist Victoria döende i köket på advokatkontoret på Strandvägen i Stockholm. I ett försök att rädda byråns rykte tvingas Petra inleda en egen undersökning om Victoria, parallellt med polisens jakt på mördaren... osv.

Denna bok är skriven av Anna Bovaller, deckarförfattare och chefsjurist.(Ännu en jurist till författarlistan, konstigt att så många jurister har intresse av att skriva böcker.) Hur som helst så verkar den här boken som jag just börjat läsa, ge en skön sommarläsning. Lättläst, precis som böckerna ska vara under semestern tycker jag.

Vilken härlig kväll vi har på Tingsan idag, äntligen så har altanen vaknat till liv igen. Just nu sitter jag på trappan med lappen i knät och njuter av solen sista strålar med tv-ljudet från Allsången på Skansen  i ryggen. Mmm, härligt!



KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar